Vazhdimi i tretë i ‘Thor’, ‘Ragnarok’ mbyll një vit të suksesshëm të Marvel Studios. Pas ‘Guardians of the Galaxy Vol.2’ dhe

Kinematografia skandinave më ka impresionuar gjithnjë. Si në gjithçka tjetër, edhe në film e televizion, në përgjithësi në kulturë, kanë një qasje ndryshe, një metodë tjetër të shtjellimit të temave,…

Për të marrët që ëndërrojnë, për të cilët një pikë çmendurie është madhështi. Për ata është ky udhëtim. E ngujuar në kolonë trafiku, në motin e pranverës së hershme, në…

  Si kurrë më parë, frymëzuar nga fitorja e Trump, racizmi do të jetë temë diskutimi për filma të nominuar për Oskar. Edhe pse kjo ka qenë aktuale edhe në…

  Sir David Attenborough është njëri ndër mësuesit kryesor që kam pasur. Jo aq i mirë sa mësuesi Ruzhdi, dhe disa mësues tjerë, ama ka një kontribut të madh në…

Së pari më duhet të pranoj që lajmi se Emy Rossum ka gjetur marrëveshjen me producentët ka qenë diçka që më ke rehatuar goxha shumë. Mendoj që është herët për…

  Çka kishit bo për dashuri? A e kishti lshu shtetin me shku me jetu me kilometra larg? Nejse, dikush edhe shkon me kilometra larg ‘për me gjet’ dashuri tash!…

Kafshë nate! Lakuriqët! Xixëllonjat! Njerëzit! Asnjërën nga këto nuk mund ti gjeni në film. As njerëzit ‘e zakonshëm’! Karakteri i Jake Gyllenhaal është ish burri i Amy Adams. Tani kjo…

Edhe 14 vite, deri ti mbush 100 vjet Clint Eastwood do të bëj regji filmash. Pra, pak a shumë karakteri i tij nga ‘Gran Torino’ mund të përkufizohet edhe si…