Maniakat Movie Awards 2015 – Nominimet

maniakatKëtë vit, për herë të parë Maniakat kanë vendosur të organizojnë shpërblimet për sfera të ndryshme të botës së argëtimit. Si zakonisht, edhe këto shpërblime nisin me film për të vazhduar me sferat tjera më pas.

‘Birdman’ e ‘Boyhood’ pos që janë përzgjedhur në mesin e tre filmave më të mirë, gjithashtu kanë pasur më së shumti nominime, ndërkohë ‘The Theory of Everything’ ka pasur katër nominime. Po aq nominime ka pasur edhe ‘The Grand Budapest Hotel’. ‘Boyhood’ ka pesë nominime, derisa ‘Birdman’ ka më së shumti, gjashtë nominime nga 11 kategori sa janë në total në edicionin e parë të ‘Maniakat Movie Awards’.

Fituesit e këtij edicioni do të kumtohen me datë 17 shkurt, e martë.

 

E nominimet e sivjetme për Maniakat Movie Awards janë:

Filmi më i mirë

Birdman

Boyhood

The Grand Budapest Hotel

 

Filmi më i mirë i huaj

Ida

Leviathan

Tangerines

 

Filmi më i mirë i animuar

Big Hero 6

How to Train Your Dragon 2

The Lego Movie

 

Dokumentari më i mirë

Citizenfour

The Salt of the Earth

Last Days in Vietnam

Finding Vivian Maier

Virunga

 

Aktori më i mirë

Michael Keaton – ‘Birdman’

Eddie Redmayne – ‘The Theory of Everything’

Steve Carrell – ‘Foxcatcher’

 

Aktorja më e mirë

Rosamund Pike – ‘Gone Girl’

Julianne Moore – ‘Still Alice’

Felicity Jones – ‘The Theory of Everything’

 

Aktori më i mirë në rol dytësor

Edward Norton – ‘Birdman’

J.K. Simmons – ‘Whiplash’

Ethan Hawke – ‘Boyhood’

 

Aktorja më e mirë në rol dytësor

Emma Stone – ‘Birdman’

Keira Knightley – ‘The Imitation Game’

Patricia Arquette – ‘Boyhood’

 

Regjia më e mirë

Alejandro Gonzalez Inarritu – ‘Birdman’

Richard Linklater – ‘Boyhood’

Wes Anderson – ‘The Grand Budapest Hotel’

 

Skenari më i mirë origjinal

Alejandro Gonzalez Inarritu, Nicolas Giacobone, Alexander Dinelaris – ‘Birdman’

Wes Anderson, Hugo Guinness – ‘The Grand Budapest Hotel’

Richard Linklater – ‘Boyhood’

 

Skenari më i mirë i adaptuar

Anthony McCarten – ‘The Theory of Everything’

Graham Moore – ‘The Imitation Game’

Damien Chazelle – ‘Whiplash’

 

Muzika më e mirë

The Grand Budapest Hotel

Interstellar

The Theory of Everything

 

Kënga më e mirë

‘Glory’ – Common, John Legend në filmin ‘Selma’

‘Grateful’ – Diane Warren në filmin ‘Beyond the Lights’

‘Lost Stars’ – Gregg Alexander, Danielle Brisebois në filmin ‘Begin Again’

 

Për Maniakat

Maniakat është një grup i përzgjedhur prej disa vetave me njohuri të mira për filmin, njohuri që janë dëshmuar gjatë gati tri viteve të ekzistimit të grupit. Në këtë shoqëri që ka bërë nominimet për filmat më të mirë të vitit janë të përfshirë anëtarë të Maniakë të filmave, të cilët nuk studiojnë dhe nuk punojnë në botën e filmit, qoftë si regjisor, skenarist, aktor, apo edhe kameraman. Pra, është një grup amatorësh që kanë njohuri dhe shije të veçantë në film. Çdo vit, planifikohet shtimi i anëtarëve të ri, qoftë me propozimin e anëtarëve aktual, qoftë nga shkalla dhe cilësia e aktiviteteve në grup. Shoqëria është themeluar në vjeshtë të vitit të 2014.

You might also like