Category: TV

Këtë të premte në Netflix, me sezonet e reja, kthehen dy nga seritë më të popullarizuara të këtij shërbimi. Dokumentari i vlerësuar lart, ‘Making a Murderer’ kthehet me pjesën e dytë. Të njëjtën ditë vjen edhe sezon i tretë i super-heroit të Marvel, ‘Daredevil’.

E marta sjell një stand-up të Ron White, ndërsa të premten me sezonin e dytë kthehet edhe ‘Hip-Hop Evolution’.

E hënë, 15 tetor

E martë, 16 tetor

E premte, 19 tetor

E diel, 21 tetor

 

Read Full Article

Sondazhi i organizuar tek Maniakë t’Televizionit dhe grupet tjera të rrjetit zyrtar Maniakat, nxjerr Klan Kosovën si televizionin më të shikuar, bashkë me dominimin në disa kategori sa i përket emisioneve tematike. KTV pason e dyta, njëjtë edhe për kah numri i emisioneve fituese, me RTV21 në pozitën e tretë.

National Geographic, O Sa Mirë, Ipko, e Liga e Kampionëve janë në mesin e më të votuarve.

Sondazhi ka qenë i organizuar vetëm në grupet Maniaka, dhe reflekton përzgjedhjen e anëtarëve si ‘më të mirën’ dhe jo medoemos atë që shfrytëzojnë ose shikojnë.

Sondazhi i ardhshëm pritet të organizohet rreth fundit të vitit aktual.

Rezultatet e sondazhit televiziv për sezonin 2017-2018

Read Full Article

Edhe pse jemi pjesë e gjeneratës e cila ka përjetuar oraret e reduktimeve 3me3 e deri në 1me5, ndalja e rrymës elektrike qoftë edhe për 30 minuta shkakton telashe të shumta akoma. Nuk di

Read Full Article

 

Sir David Attenborough është njëri ndër mësuesit kryesor që kam pasur. Jo aq i mirë sa mësuesi Ruzhdi, dhe disa mësues tjerë, ama ka një kontribut të madh në edukimin tim sidomos sa i përket planetit tonë. Ligjërata e tij e fundit vjen në gjashtë episode të ‘Planet Earth 2’.

Nuk është vazhdim i serisë së parë sa është një seri origjinale që vjen për të ngopur egon tonë të uritur për bukuritë e këtij planeti ku jetojmë, e për të cilin nuk dimë asgjë. Ama bash asgjë! Këtë përfundim e keni sa herë që shihni dokumentarë të përgatitur nga Attenborough dhe BBC në përgjithësi.

Njëra ndër anët më të bukura të këtij dokumentari është mënyra se si është realizuar. Vetëm atëherë kuptojmë edhe një herë, më mirë se sa është zor të bëhet diçka kaq e mrekullueshme. Krejt ajo që mësojmë e që na kënaq gjatë kësaj serie dokumentare ka njerëz të cilëve iu duhet kohë e sidomos durim në kapjen e gjërave më të bukura të planetit tonë.

Janë shumë gjëra të bukura që na vijnë në këtë seri. Migrimi i gaforreve është ndër pjesët më të bukura të episodit të parë. Por, jo pak kohë nevojitet për të mësuar historinë dhe sakrificën e prindërve pinguin.

Dhitë alpiniste dhe mençuria e tyre për të zbritur malin është gjëja e radhës që na lë gojëhapur, para se të kemi edhe një shfaqje të instinktit prindëror tek nëna leopardë e borës. A e dini që në xhungël ka delfinë?! Po a keni menduar se si majmunët arrijnë të mësojnë ngjitjen nëpër degë? Vetëm një e treta e tyre e mbijetojnë këtë fazë. Edhe më pak mbijetojnë bretkosat që janë më të vogla se thonjtë e duarve tona. Mënyra si i mbrojnë të vegjlit e tyre, krimbat me drita, shuarja e jetës e bubave dhe kafshëve tjera në shkretëtirë, gjuetia e gjirafave nga luanët, e çmos tjetër mbresëlënëse vjen në këto gjashtë episode. Mos të harrojmë edhe flamingot dhe disa ngjarje tjera që do të na bëjnë edhe të qeshim kohë pas kohe nga gjërat e pabesueshme që bëjnë.

Një hap më tutje na dërgon shkrirja e vegjetacionit në Kili për vetëm disa orë nga miliarda insekte. Bashkëjetesa e hienave me njerëz në Afrikë, dhe gjelbërimi në qytete si Singapori janë mrekulli të vjedhura nga parajsat fantastike deri tashti vetëm të imagjinuara.

Ka shumë më tepër ngjarje e kafshë të rrëfyera në këtë seri, por s’mund ti përmbledhim të gjitha në një recensim. Planet Earth II është diçka që duhet të shihni patjetër! Është gjëja më e mahnitshme e shfaqur në TV ndonjëherë! Nota personale: 5/5

 

Read Full Article

breakthrough

E ardhmja është e zymtë!

Kështu na e shfaq atë secili film, përfshirë edhe ata dokumentar. Ata që na shfaqin bukuri natyrore na flasin si ozoni po shpërbehet e temperaturat po ngritën, ata që na shfaqin specie të rralla të kafshëve, na flasin se si mund të jetë hera e fundit që i shohim me kanosjen e shfarosjes. ‘Breakthrough’ nuk e bën këtë!

Përkundrazi, kjo seri që pritet të jetë antologji, na jep një fije shpresë. Një dritë në të ardhmen e cila mund të jetë më e mirë se tani. Si ndodh rrallëherë, na bën të lakmojmë për të! Pse? Janë gjashtë arsye në sezonin e parë!

Tema e parë, arsyeja e parë, është zhvillimi i masave kundër epidemive të ndryshme. Derisa është episodi me pamjet më vulgare, është një fillim i mirë i serisë. Jep një vizion ndryshe nga ai që mund ta keni paramenduar shumica në lidhje me laboratorët anti-virus. Menjëherë vjen njëri nga episodet më impresionues. Shumë shpejt teknologjia mund të rikthej ndjenjat tek ata që kanë gjymtyrë të trupit. Disa zbulime interesante shfaqen në këtë episod.

Episodi i tretë mbetet tek ndjenjat, tek truri. Ky është edhe më shumë interesant se ai paraprak. Intervenimi në kujtime, ndjenja!!! Episodi në lidhje me moshën, me plakjen nuk më ka zgjuar shumë interesim për shkak të ideologjisë time personale – u plake apo nuk u plake, do të vdesësh.

Dy episodet e fundit largohen nga trupi i njeriut. Edhe pse temat mbesin të lidhura me qenien tonë, ato nuk prekin direkt neve. Energjia, dhe alternativat e reja, disa të tjera të eksploruara tashmë nga Tesla, të lënë pa mend. E edhe më të çmendura janë idetë në lidhje me ujin. Është njëri nga episodet më keqardhës, por edhe njëri ndër më të mirët.

Gjashtë arsyet tjera janë Peter Berg, Paul Giamatti, Brett Rattner, Ron Howard, Akiva Goldsman, e Angela Bassett. Edhe pse jo krejt nga këta kanë bagazh mbresëlënës si regjisor, mund të them që të gjitha episodet sjellin njëfarë freskie të veçantë duke mos humbur atë kureshtjen që na sjellin. Vlen të theksohet ai i Paul Giamattit, në lidhje me ndjenjat trupore. Këta emra vetëm sa bëjnë më të mirë këtë seri.

E kjo seri është ndër më të mirat, më të veçanta për shkak të qasjes pozitive që synojnë të marrin. Është një rrugëtim i këndshëm prej gjashtë episodeve, një udhëtim që nuk duhet të ju ikën assesi. Nota personale: 5/5

 

Read Full Article