Category: Seriale

vlcsnap-2014-05-08-09h47m59s31Kah po shkon Doni? Ishte një episod që na ngacmoi duke dërguar Donin teposhtë, duke e kthyer tek alkooli të cilin e vodhi nga zyra e Roxherit. E ky i fundit ishte në një udhëtim fascinues. Por, më vonë për këtë.

Ka shumë shenja që Doni do të bëj një rikthim në fund të seriale, për një finale fitimtare. Është viti 1969 në seria, viti kur New York Mets fituan World Series atëherë kur askush nuk e priste. Ngjashëm askush nuk pret që Doni tu përmbahet rregullave të fundit. Por, ai flamuri i Mets, mund të ketë këtë lidhje me tregimin e Donit. Dhe kush del shpëtimtar i Donit?! Fredi! Ndoshta edhe personi më i duhur dhe me më përvojë në këtë gjendje në të cilën po niset Doni.

Ishte episodi ku për herë të parë vet Doni vërejti pasojat e marrëveshjes së re. Megjithatë është e pakuptueshme sjellja e Pegit ndaj tij. Nëse Doni i ka bërë diçka asaj mund të jetë vetëm largimi i Tedit për në Kalifornia. E as këtu nuk mund ta fajësojmë Donin. Për Xhoanën tani më është kujtuar se Doni vet ka prishur marrëveshjen me Jaguar, marrëveshje e cila është arritur falë saj. Pra, e kuptojmë urrejtjen e saj nda Donit. Megjithatë një departament aq armiqësor ndaj tij është i pajustifikueshëm.

Është mirë të shohim Pitin dhe Rogjerin në anën e tij. Duket se Pit është rehatuar, edhe pse më mungon të shoh Alison Brie në seria.

E Rogjeri pati aventurën e jetës. U ndesh me të kaluarën, të kaluarën jo të lavdëruar. Dukej si një prind i vonshëm, që rishtazi u shfaq pas dy dekadave duke menduar se tashti Marigold është një fëmijë që do të mashtrohet pas një dite të kaluar me të. Fundi i kësaj pjese ishte ashtu siç duhej, në baltë.

Edhe për fund, a po i shkon nerva të gjithëve Llu apo veq mua? Duket njeriu më bajat në këto episode. Ndoshta pse mori detyrën e Donit, e gjithashtu gjithnjë është duke u ankuar se ndjehet i rrezikuar, ajo, kjo, një qind probleme.

Nuk është personazh antipatik, por…

Po më pëlqen çfarë po ndodh. Do të preferoja një rikthim të Donit në fund, ndoshta si Mets e ‘69tës. Sigurisht se nuk do të dëshiroja një shkatërrim të tij, edhe pse pak besoj që kjo do të ndodh. Pika më e ultë ka qenë kjo ku është tani. Tani e tutje besoj që do të ketë vetëm ngritje për të.

Kanë mbetur edhe tre episode. Shohim se çfarë do të ndodh.

Read Full Article

vlcsnap-2014-05-03-13h43m09s60Shumë sekrete, fshehtësi mësuam në episodin e fundit. Së pari, të nisim nga vdekja e Joffrey. Duket se ka një lidhje në bashkëpunim ndërmjet Baelishit dhe Olennas. Ose vetëm një deklarim i tyre se kanë gisht në vdekjen e tij. Do të mbetet kohë deri të zbulojmë vrasësin e vërtetë, arsyen, metodën, edhe pse për të gjitha morëm nga pak fakte në këtë episod.

Lannisterët duket se po ndahen. Jaime duket të dalë në anën e mirë, përkrah Tyrionit që është i preferuari nga kjo familje për shikuesit. Së paku për mendimin tim, për shumicën. Apo ndoshta vetëm fakti që Brienne e ka prekur në një pikë të dobët. Por, sidoqoftë ishte një episod që kulmoi me këtë ‘përmirësimin’ e karakterit të Jaime.

Kur jemi tek fshehtësitë më në fund, pas një sezoni e gjysmë gati pamë krijesat e frikshme. Dhe mësuam se për çfarë u nevojiten foshnjat, dhe çfarë u bëjnë atyre, edhe pse kjo ishte e pështirë. Akoma po presim dimrin, dhe ardhjen e tyre.

Në anën tjetër, Jon, i vetmi prej Starkëve të lirë tani niset për në mision për të mbrojtur Veriun. Sa ka gjasa që dikush prej Starkëve të përfundoj në fronin e mbretit. Do të dukej e drejtë, por kemi edhe Daenerysin aty.

E Daenerys bëri gjënë e parë që nga fillimi që ndoshta mund të mos na pëlqej, por nuk besoj që do të ketë ndikim në njollosjen e karakterit të saj. Më shumë ishte një formë hakmarrjeje, edhe atë në nivelin e parë. Tani mund të paramendojmë shkallën e hakmarrjeve tjera derisa kthehet në King’s Landin.

Dhe në fund, përsëri tragjedia godet Starkët. Brann dhe të tjerët përsëri janë kidnapuar. Nuk mbetet kush i lirë nga kjo familje, të cilën duket se e urren nga zemra George Martini J

Episodet vijuese pritet të jenë edhe më interesante. Besoj që do të kemi më shumë aksion të nomadëve të veriut, krijesave të frikshme, në njërën anë dhe Lannisterët dhe Tyrrellët në tentim për të marrë pushtetin.

Read Full Article

vlcsnap-2014-05-03-13h42m25s128Pse aq lehtë? Pa asnjë fije hezitimi, vetëm me një ofshamë të lehtë Don Draper bie në fund të pusit në kompaninë që vet ndërtoi.

Situatë në agjenci ishte ndër më të çuditshmet ndonjëherë. Ishte një nënçmim ndaj Donit, që vazhdimisht sa ndërtonte tensionin që në fund do të largonte atë nga kompania. Megjithatë Rogeri tregoi pse është njeri aq i suksesshëm përkundër të gjitha peripecive. Pati disa arsyetime të fuqishme se pse kompania nuk guxon të lë Donin të ikë. Tani do të jetë interesante të shohim si do të funksionojë ai nën hierarkinë e re.

Më çuditi gjithashtu qëndrimi i Joanne. E kuptoj që partnerët e rinj mund të jenë kundër, por ti kthej shpinën Donit dikush nga të vjetrit ishte pak e çuditshme.

E vet Doni pasi fitoi Sallyn javën e kaluar duke se do të humbte edhe Meganin edhe punën. Në fund doli të jetë akoma në lidhje me të dyja, edhe pse jo si më parë. Qarkullojnë shumë zëra se Megan do të përfundoj e vrarë para fundit të serialit. Nuk di si do të ndjehesha nëse ndodh kjo, por në fund Donin e shoh ndoshta me Peggy, ose edhe me rikthimin e Bettyt, pse jo.

E Betty përsëri vazhdon të dal kohë pas kohe në qendër të vëmendjes. Problemet e saj me ‘profesionin’ e nënës kanë qenë moti kohë. Ndoshta Bobby i kujtonte Donin, prandaj erdhi ajo sjellje e shëmtuar, por, sidoqoftë ishte e paarsyeshme. Dhe Henry e ka gabim, Betty është një nënë e keqe, për mendimin tim. Por, jo krejt faji është i saj. Përkundër periudhës që shtjellon seriali Doni nuk mund të shpëtoj i pafajshëm, sidomos pas ndodhisë me Sallyn.

Qyshdoqoftë, Betty qe një nënë e përkryer derisa e prishi në fund për një sandviç. Meqë ra fjala, e keni parë si janë rritur fëmijët? Nuk di a kanë ndryshuar aktorët e Bobit dhe Gene, por, duken jashtëzakonisht të lezetshëm.

Vërtetë do të jetë interesante të shohim Donin të kthyer në punë, dhe tani nën hierarkinë e re, gati në fund të zinxhirit.

Luan Morina

Read Full Article