Përceptimi i jetës t’nji adoleshenti fillon t’ndryshoj n’momentin që lidh shoqëri t’ngushtë me nji vajzë e cila diagnostifikohet me leukemi. Me and Earl and the Dying Girl është nji shembull…

Me zhvillimin e teknologjis bota bëhet shumë më e vogël, më e kapshme dhe më e qasshme për secilin, deri në një pikë saqë nuk na mjafton më – duhet…

“Kur e eliminon të pamundrën, çka do që mbetet dhe sado e pamundur që duket, ajo duhet të jetë e vërteta.” – Sherlock Holmes Nuk ka dyshim se karakteri i…

Kam fillu prej para dy jave një “udhëtim” interesant, prrallor, për plot magji e emocione dhe shumë shumë interesante nuk bohet fjalë. Radhitja e filmave trilogji në këtë listë janë…

Të flasësh për veprat e Andrei Tarkovsky është ngjashëm sikur të diskutosh për ndonjë roman apo poezi nga shkrimtarët klasik. Qasja e tij poetike mund të shihet në të gjitha…

Regjisor, skenarist dhe aktor tash në dy filma (që unë i kam pa edhe m’kanë pëlqy), Shane Carruth po tregon talent të madh në një mënyrë të veçant në zhanrrin…