Në vjeshtë të vitit 1989,revista iraniane Soroush botoi një histori në lidhje me një krim të pazakontë; një njeri i varfër ishte arrestuar pasi ishte shtirë sikurse një regjisor i…

Fillimisht një epikë politike dhe një veprim radikal në filmbërjen personale,Traffic i Steven Soderbergh’s është një triumf i papritur,pothuajse i pamundur.Ishte një film që hollywoodi nuk dëshironte ta bënte,çdo studio…

Thjeshtësia dhe qartësia emocionale e filmit The Red Ballon 1956 të Albert Lamorisse,e kanë bërë atë një nga filmat më të dashur të të gjitha kohërave. Pascal,një djalë i ri…

Komente të bëra nga regjisorët kundrejt regjisorëve të tjerë,të marra nga biografitë,esetë,intervistat,dhe nga burime të tjera.   Jean-Luc Godard: [Për Quentin Tarantinon] – Tarantino ka emëruar kompaninë e tij të…

”Life is a tragedy when seen in close-up, but a comedy in long-shot.” The Gold Rush ndoshta nuk është filmi më i mirë i Chaplinit por ai padyshim se jep…